תסמונת צביטה בירך, או תפס הירך (Femoroacetabular Impingement Syndrome - FAIS), נגרמת מחיכוך של ראש עצם הירך בשולי/היקף שקע הירך באגן אגן (האצטבולום). החיכוך נגרם בשל שינויים במבנה הרגיל של מפרק הירך המונעים את התנועה החלקה של המפרק.
מפרק הירך ותכונותיו הייחודיות מאפשרים לנו לבצע הרבה מפעילויות היום-יום החל מהליכה, עליה במדרגות, ריצה וכן מגוון פעילויות ספורט פשוטות ומורכבות כאחד. אחד המבנים החשובים במפרק הירך הוא הלברום – טבעת סחוסית רכה המקיפה את שקע הירך (האצטבולום) ומסייעת ביציבות המפרק והגנה על הסחוסים בעומק המפרק לאורך טווח התנועה.
נמק א-ווסקולרי של ראש הירך נגרם מפגיעה באספקת הדם לעצם באזור זה ומהווה אתגר טיפולי. שיטה אורתו-ביולוגית חדשנית לטיפול בנמק א-ווסקולרי מערבת קידוח מדוייק לאזורים הנמקיים בעצם בהנחיית מכשיר שיקוף, ובהמשך הזרקת תאי גזע ממקור מח עצם (Bone Marrow Stem Cells Aspirate Concentrate =BMAC) שנלקחו מאזור סמוך באגן בצד המנותח. שיטת ה- BMAC משתמשת בתאי גזע ממקור עצמוני (של המטופל עצמו) ומסייעת בריפוי וחידוש רקמת עצם תקינה באזור הפגוע ומניעת תמט של העצם והסחוס המפרקי. שיטה זו נחשבת למתקדמת כיום בעולם בטיפול בנמק א-ווסקולרי של ראש הירך.
ארתרוסקופיה של מפרק הירך הינה ניתוח זעיר פולשני לאבחון וטיפול בבעיות במפרק הירך. זהו הליך כירורגי המבוצע דרך חתכים/נקבים זעירים (לרוב 2-3 חתכים של כ- 0.5-1 ס"מ). דרך אותם חתכים זעירים ניתן להחדיר למפרק הירך מצלמה (ארתרוסקופ) ומכשירים ייעודיים זעירים המאפשרים ביצוע פעולות שונות במפרק.